składniki:
- 1 kg filetów rybnych
- 5 marchewek,
- 4 cebule,
- 2 pietruszki, ,
- seler,
- sok z 1/2 cytryny,
- 5 łyżek koncentratu pomidorowego,
- olej do smażenia,
- mąką do panieru,
- bulion (może być z kostki),
- ocet winny,
- sól, pieprz, cukier,
- 3 liście laurowe,
- 5 ziaren ziela angielskiego
wykonanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na oleju.Resztę warzyw zetrzeć na tarce,połączyć z koncentratem,przyprawami i odrobiną cukru, po czym dodać do cebuli.Dodać bulion aby uzyskać konsystencję sosu.Przykryć i dusić na wolnym ogniu ok.25 minut.Dodać ocet.Filety obtoczyć w mące,zrumienić na oleju,skropić sokiem z cytryny. Rybe połączyć z sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz