czwartek, 30 maja 2013

Tortellini z ricotta w sosie smietanowym z grzybami, czosnkiem i szpinakiem




Składniki :


300 g tortellini z riccota
300 g szpinaku mrożonego
2 zabki czosnku
Troche masla do smazenia
15dkg grzybow, najlepiej z lasu albo pieczarki
2 duze lyzki smietany ( ja użyłam 18%)
Parmezan do posypania albo inny twardy ser
sol i pieprz do smaku


Wykonanie:


Tortellini gotujemy tak jak na opakowaniu. Szpinak podsmażamy na patelni z odrobiną masła i wyciśniętymi ząbkami czosnku. Grzyby także podsmażamy na patelni i dodajemy do szpinaku. Ugotowane już tortellini dodajemy do całości. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Dodajemy śmietankę
Danie na talerzu posypujemy startym serem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz