Składniki :
- opakowanie makaronu ( ja użyłam świderki)
- 750 g szpinaku mrozenego
- 1 duza cebula
- 2 opakowania mozarella
- sol i pieprz do smaku
- gęsty sok pomidorowy lub przecier rozrobiony w odrobinie wody
Wykonanie:
Szpinak podsmażamy na małej ilości oleju razem z cebulką pokrojoną w kostkę.Dodajemy do niego 1 opakowanie mozarelli. ( Możemy tu użyć innego sera. Świetnie nadaje się ser ricotta) Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu. Najlepszy jest al dente. Zapiekankę układamy warstwowo.
Na sam spód układamy makaron. Następnie szpinak z cebulką. Znów makaron. Polewamy sokiem pomidorowym i na sam wierzch układamy pokrojoną w plasterki mozarelle.
Pieczemy w nagranym piekarniku 180stopni na około 25-30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz